Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 12

majroe  – Majroe

– NORDENS ROE / Majroen var allerede kendt i det antikke Grækenland og det Romerske Rige.

Majroe eller hvidroe er en dejlig, men lidt overset nordisk roe. Majroen trives godt i vores kølige og fugtige klima og er ret taknemmelig at dyrke. Den vokser delvist over jorden og er høstklar i løbet af 45-50 dage.                   
Den findes i mange farvenuancer, feks hvide, grønne eller dem med en lilla top.  Selve kødet er dog helt hvidt. 

Majroen er bedst, når den ikke bliver for stor, så skal de blot skrubbes og ikke skrælles. Når toppen er på kan bladene dampes eller steges som spinat. Majroen kan anvendes rå, revet til råkost eller i papirtynde skiver og vendes med lidt lime eller citronsaft og olivenolie, timian eller persille. Den kan også steges gylden, sauteres, dampes, grilles, friteres eller ovnbages sammen med andre rodfrugter. Majroer anvendes ofte i frikassé, ragout samt i den klassiske franske lammeret ”Navarin”, som også er majroens franske navn. Majroer skal tilberedes nænsomt, så de bevarer sprødhed og smag. Bladene kan dampes og spises.

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder :
Nye danske Kartofler i 250 gr. bk.
Ærter i 4 kg.ks. fra Spanien
Nye hvide Asparges 22 mm. 5 kg. ks. fra Holland
Fuglegræs 6 x 70 gr. Fra drivhus i Danmark

 

Vi stoetter LOGO

 

images

instagram-redo-3