Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt uge 11 2018

SharonFrugt 1  – Sharon Frugter 

Sharon er en orangefarvet frugt, der mest af alt ligner en forstørret tomat. Den har fire bægerblade i toppen og er en anelse firkantet i formen. Det tynde, glatte skind er spiseligt. Skæres en sharon over på tværs ses et stjerneformet mønster fra midten. Frugten er uden kerner.

Sharon er en forædling af kakifrugten. Den blev fremavlet i begyndelsen af 1980’erne i Sharon Dalen i Israel, deraf navnet.

Nu dyrkes den også i andre sydeuropæiske lande, blandt andet i Spanien. Her kaldes den for kaki, og det kan give anledning til lidt navneforvirring. Navnet kaki er i og for sig korrekt, da sharon nedstammer fra kakislægten, men omvendt kan man ikke kalde enhver kaki for en sharon.

Sharon anvendes som frisk frugt. Smagen er meget sød og lidt abrikosagtig med en anelse vaniljesmag. Den kan også være lidt syrlig.

Frugten kan godt spises, selv om den er hård og ikke helt moden, men den smager bedst, når den er helt orange, og skindet er glasagtigt. Den er fast i frugtkødet og kan nemt skære i pæne stykker.

Der er talrige anvendelsesmuligheder. Sharon kan bruges i desserter, sorbet, mos, kompot, syltetøj og som tilbehør til syrnede mælkeprodukter og osteanretninger.

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder :
Nektariner fra Chile
Tyrehjertetomater fra Spanien 
Røde Pærer Bon Rouge fra Sydafrika  TILBUD 

 

Vi stoetter LOGO

 

images

instagram-redo-3