Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt Tilbud uge 10

Gule-courgetter-2  – Squash
stammer oprindelig fra Mexico og Sydamerika. Man mener, at indianerne allerede dyrkede dem 7.000 år før vor tidsregning. De kom til Europa i 1600-tallet, og fra Middelhavslandene kom de til det øvrige Europa.

Hvad er squash? I nogle opskrifter støder man på andre navne, som courgette, zucchini eller sommergræskar. Så hvad er en courgette og zucchini? Der er tale om den samme grøntsag. Squash er det amerikanske navn, mens courgette er det franske og zucchini det italienske navn. Squash tilhører græskarfamilien.  Vi betragter en squash som en grøntsag, selv om den botanisk set er en frugt eller helt korrekt et bær med mange frø.

Squash ligner græskar i miniformat, men de har en helt blød skal og et fast hvidt frugtkød med bløde kerner indeni. Squash kan være grønne eller gule i skallen, og er som regel aflange, men kan også være runde.

Anvendelse af squash:
Smagen er neutral, en anelse sødlig og nøddeagtig. Det giver squashen mange anvendelsesmuligheder, da den ikke dominerer smagen i en ret, men giver fylde. Den kan nydes på mange måder, om det er rå i salater, sauteret, friteret, farseret, gratineret eller bagt.

Squash kan svitses sammen med andre grøntsager og serveres som tilbehør til kød og fiskeretter. Lidt større squash kan flækkes og udhules og fyldes med fars eller grøntsagsfyld. De er gode i grøntsagssupper, ratatouille, wokretter, fyld i omeletter og tærter.

Desuden kan reven squash bruges i kager og brød, hvor de giver bagværket saftighed og så kan de også syltes.

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder :
Gule Squash fra Holland TILBUD 
Blomkål / Lilla fra Italien 8 stk.ks.
Mini Peber 1 kg.  – rød gul eller grøn fra Holland 
Hvide Portobello svampe Jumbo 1,8 kg. 

 

Vi stoetter LOGO

 

images

instagram-redo-3