Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 9

soelvbeder farvede.jpg farvet  – Sølvbede
og bladbede er to navne på samme grønsag, hvor bladbede er fællesbetegnelsen for alle sorter, mens sølvbede-navnet tilhører den traditionelle sort med hvidlige stængler og mørkegrønne blade.

Bladbeder fås i mange forskellige farver, afhængig af sorten. Stænglerne kan være hvide, røde, gule, orange og lysegrønne, og bladene kan være grønne, mørkegrønne, rødlilla eller grønne med røde bladnerver.

Bladbede var oprindelig en vild plante, der voksede langs strandene. Den stammer helt tilbage til romerriget, hvor den omtales i ældre skrifter fra det 4. århundrede.

Bladbede har også været kendt i de nordiske lande langt tilbage i tiden. Men i dag dyrkes den kun i begrænset omfang her i landet. I køkkenhaven er det en nem grøntsag at dyrke, og de farvede stængler er et smukt syn i efteråret, hvis man har sået bladbederne midt på sommeren.

Bladbeder kan høstes på to måder. Enten brækker man blad med stængel af ved stænglens fastgøring, eller også skærer man hele planten af på samme måde som bladselleri. Bladbedens blade og stængler skal anvendes hver for sig.

Bladene kan høstes som spæde babyblade og anvendes i grøn salat. Når planterne er vokset op, kan de store, lidt grove blade anvendes på samme måde som spinat, fx i stuvninger og som tilbehør til kødretter.

De kraftige stængler kan snittes og tilsættes gryderetter og wokmad samt bruges som pizzafyld. De kan også koges sammen med kartofler og pureres til en mos, eller de kan tilsættes grøntsagssupper. Stænglerne kan desuden syltes i en eddikelage eller i en sukker-eddikelage og serveres som tilbehør til middagsmaden.

Både blade og stængler kan blancheres og fryses ned.

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder :

De første danske Ramsløg er kommet og sælges i 30 gr. bk.

Rabarber fra Holland i 6 kg. ks. 

Spanske Hestebønner i 6 kg. ks. 

Flere forskellige Salater fra Italien :
Radicchio Trevico 3 kg. 
Castel Franch 1,5 kg. 
La Rosa 1 kg. 
Puntarella 2,5 kg. 


 

Vi stoetter LOGO

 

images

instagram-redo-3