Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt uge 8

iceberg 2  –  Icebergsalat
(Lactuca sativa L. var. capita L.) stammer sandsynligvis fra de vilde former af salat, der findes udbredt i Sydeuropa, Lilleasien og Nordafrika. Som selvstændig salattype menes den at stamme fra et fransk frøfirma, som introducerede den i slutningen af 1700-tallet. Efter en videreforædling blev den i 1894 indført i USA af et amerikansk frøfirma under navnet "Iceberg". I USA blev den meget populær, og først efter 2. verdenskrig begyndte dyrkningen for alvor i Europa, bl.a. som forsyning til de amerikanske tropper i Europa. 

Der findes et stort antal sorter af Iceberg, men bladene er gerne sprøde og saftige og sidder tæt sammen i en roset. Udenfor sommersæsonen importeres Iceberg salat fra Italien, Spanien, Israel og Holland.

Icebergsalat er en hård salat med kraftige sprøde lysegrønne blade. Smagen er mild og saftig.

Det bedste ved Icebergsalat er det lave antal kalorier. En kop frisk salat har mindre end ti kalorier pr kop. Det er også lav i kulhydrater og fedt, så det er også velegnet til enhver fedtfattig diæt.

Anvendes rå i salater, tacos, og sandwiches.

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder : 

Røget Hvidløg i 1 kg. ranker fra Frankrig
Nyhøstede Kartofler fra Frankrig / 5 kg.

Kiwibær 12×125 gr. fra Chile

 

Vi stoetter LOGO

 

images

instagram-redo-3