– Savoykålen
stammer fra Savoyregionen i det sydlige Frankrig, hvor befolkning i århundreder blandt andet har viklet bladende om små kødportioner og bundet dem til små pakker, som de har dampet i fond, øl eller vin.
Hvis Palmekål er kongen, er Savoy kål-e-nes dronning. Den har været kendt i Danmark i ca. 300 år, men den har aldrig været særlig udbredt.
Savoykålen er en ret mild kåltype, der i smag og tekstur minder om sortkål eller grønkål – bare lidt mildere og finere.
Savoy er perfekt til kåldolmere, fordi bladende er så store og relativt smidige.
Du kan også snitte bladene fint og komme dem i en salat, hvor den smager dejligt. Den er også god til lynstegte retter eller indtænk kålen som et hurtigt sauteret tilbehør til alverdens kødtilberedninger.
Frugt og grønt nyheder :
Ny høst af Agurker fra Holland
Williams Pærer fra Sydafrika / Nyhøstede. (Se tilbud uge 7.)