Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 5

Pomelo 4 – Pomelo
er en citrusfrugt, og den største af slagsen. Den stammer sandsynligvis fra Sydøstasien, nærmere bestemt Thailand, Malaysia og Indonesien, hvorfra den har spredt sig.

Den menes at være kommet til Grækenland allerede 375 år før vor tidsregning. Men det er først inden for de senere år, at den er kommet på butikshylderne her i Danmark.

Pomelofrugten er normalt rund, men den kan også være pæreformet. Skrællens farve er lysegul eller svag grønlig. Under den tynde skræl sidder et tykt, hvidt, svampeagtigt lag, der kaldes albedoen.

Under det svampede væv ligger frugtkødet, som er gulgrønt. Frugtkødet kan deles i stykker, der er bådformede og i varierende størrelser. De ligger mere uregelmæssigt end i andre citrusfrugter. Hver båd er omgivet af en gennemsigtig fast hinde, som bør fjernes for at komme ind til de saftige, aflange, såkaldte safthår, der er den spiselige del. Safthårene hænger ikke så godt sammen som i andre citrusfrugter, og de er heller ikke helt så saftfyldte.

Pomelo smager både syrlig, sød og en anelse bitter. Men den er ikke nær så bitter som grape.

Pomelo kan anvendes som frisk frugt til mellemmåltider, men først skal skrællen, albedoen og de seje hinder rundt om frugtkødet fjernes.

Pomelo kan også anvendes i frugtsalater og blandes i en grøn salat. Sammen med andre citrusfrugter kan man lave marmelade af frugten, eller man kan eksperimentere med at erstatte andre citrusfrugter med pomelo i forskellige opskrifter.

Det tykke hvide lag under skrællen kan bruges til fremstilling af sukat.

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder : 

Fra Danmark Flag DK uge 21 
De første danske Agurker er kommet, dog i meget små mængder. 
Pga. det meget våde vejr er sæsonen med små danske Kartofler så småt ved at være slut. 
Vi forventer nyhøstede Egyptiske Kartofler i løbet af februar. 

 

facebook
 

I kan nu møde os på Facebook og Instagram
Vi har et stort ønske om at vise hvem vi er og hvad vi står for lidt mere i øjenhøjde. På Facebook kan vi hurtigt og nemt opdatere nyheder og informationer. 
Vi vil også forsøge at opdatere lidt fra vores dagligdag i A&C Catering. 
Med ønsket om at I vil klikke på nedenstående link´s og gå ind og like os images

images

instagram-redo-3