Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 4

blomkal 111   –  Blomkålen
stammer sandsynligvis fra Cypern. Venetianske købmænd bragte frø til Italien i slutningen af 1400-tallet, men først fra midten af 1500-tallet kan man tale om en egentlig dyrkning. Fra slutningen af 1500-tallet dyrkes der blomkål nord for Alperne, men ofte af frø fra Italien. Således bestilte Otto Sperling i 1640'erne blomkålsfrø fra Italien og Spanien til den kongelige have ved Rosenborg.

Helt frem til slutningen af 1800-tallet var blomkål en grønsag forbeholdt de bedrestillede kredse. Men så fik grøntsags-dyrkningen og dermed også blomkålen sit gennembrud. Det var de danske handelsgartnere, der tog den op. Blomkål blev populær, men stadig som en fin grøntsag, forbeholdt søndagsmiddagen og gæstebud.

I mellemkrigstiden steg forbruget af blomkål markant. Under Anden Verdenskrig og dens kødløse dage fik blomkålen sin særlige plads i blomkålsgratinen bagt i den ressourcebesparende gasbageform.

Blomkålen er i dag en af de mest populære grøntsager. Den spiselige del består af en mængde blomsterknopper, som sidder samlet i buketter omkring stokken. Et blomkålshoved er derfor en kraftig omdannet blomsterstand. De store blade dækker hovedet, så den ikke udsættes for sollys og dermed bevares den hvide farve.

Blomkål er kendt for sin nøddeagtige smag, når den er rå, og sin sødlige smag, når den er kogt. Mange foretrækker blomkål midt i mellem, så der stadig er bid i den, og den karakteristiske kålsmag ikke bliver for dominerende.

Del blomkålen i buketter og spis dem rå. Eller damp dem i letsaltet vand i fem minutter. Bland blomkål i en tomatsalat med basilikum. Eller vend blomkål i en skarp olie-eddikedressing med sennep som tilbehør til kød eller fisk.

Tip :
Kog blomkål sammen med et laurbærblad, hvis du vil dæmpe den karakteristiske kållugt. 

 

Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder fra ind og udland : 
Flower Sprout (Kålskud) 6×150 gr. 
Rød Grønkål – skyllet og hakket. Skal forudbestilles med 1 dags varsel. 
Ærter fra Portugal / 3 kg.ks. 
Friske Pomerans fra Italien 7 kg. 
Dino-meloner. 5 stk.pr.ks. fra Brassilien. 

 

 

facebook
 

I kan nu møde os på Facebook og Instagram
Vi har et stort ønske om at vise hvem vi er og hvad vi står for lidt mere i øjenhøjde. På Facebook kan vi hurtigt og nemt opdatere nyheder og informationer. 
Vi vil også forsøge at opdatere lidt fra vores dagligdag i A&C Catering. 
Med ønsket om at I vil klikke på nedenstående link´s og gå ind og like os images

images

instagram-redo-3