Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 3

Banan skallotteloeg 6 – Banan Skalotteløg 

Løg er en af de ældste spiser, vi kender – og er blandt andet omtalt i Biblen. I Indien betragtede man tidligere løg som et helligt symbol på evigheden på grund af de lagdelte skæl. En egentlig dyrkning begyndte hos egypterne for ca. 5000 år siden. For dem var den et symbol på evigt liv.

De mente, at hvis løg blev begravet med de døde, ville den kraftige lugt kunne bringe dem til live igen.
I Middelalderen var løg en så vigtig fødekilde, at man ofte brugte den til at betale husleje med, eller man gav dem væk som gave.
I 1493 havde Columbus løg med til Amerika. 

Rå Zittauerløg har en meget skarp smag, og derfor foretrækkes Rødløg, Skalotteløg eller Salatløg ofte, når man skal bruge løgene rå, da de er mere milde i smagen.

Løg er en af grundstenene i flere af de danske klassiske retter. Frikadeller, hakkebøf med bløde løg og marinerede sild, ville absolut ikke være det samme uden løg.

Bananskalotteløg bruges i mange køkkener, fordi smagen er mere karakteristisk og delikat end almindelig løg. Vælges ofte fordi de er hurtigere at klargøre. 1 Bananskalotteløg svarer til 2-4 alm. Skalotteløg. 

Fakta om løg :
Løgcellerne består af to sektioner, den ene indeholder enzymet alliinase, den anden af sulfider. Enzymet alliinase nedbryder sulfiden og danner en flygtig gas, som reagerer med vandet i øjnene og danner en syreforbindelse. Denne forbindelse generer nerverne i øjeæblet og tårekanalerne reagerer ved at danne væske for at fjerne iritationen. Vi begynder at græde.
Tip :
Her er et par husmodertips til, hvordan du undgår rindende øjne: Pil dine løg under rindende vand. Sørg for god udluftning i rummet, fx ved at stå ved et åbent vindue. Flyt skærebrættet til et nyt sted på køkkenbordet undervejs. Tænd et lys i nærheden af skærebrættet – det tiltrækker de små svovlpartikler, der får dine øjne til at løbe i vand. Eller brug kontaktlinser – det virker også!


Copenhagen---logo
Frugt og grønt nyheder fra ind og udland : 
Friske Abrikoser fra Sydafrika 5 kg. ks. 
Tyrehjertetomater fra Belgien 3 kg. ks.
Løvetand Salat fra Italien
Majskolber fra Senegal 30 stk. ks. 
 

facebook
 

I kan nu møde os på Facebook og Instagram
Vi har et stort ønske om at vise hvem vi er og hvad vi står for lidt mere i øjenhøjde. På Facebook kan vi hurtigt og nemt opdatere nyheder og informationer. 
Vi vil også forsøge at opdatere lidt fra vores dagligdag i A&C Catering. 
Med ønsket om at I vil klikke på nedenstående link´s og gå ind og like os images

images

instagram-redo-3