Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt og Grønt Uge 1

 Appelsiner 

Det danske ord Appelsin kommer af det tyske Apfelsine, der betyder ”Æblet fra Kina” hvor appelsinen stammer fra.

Appelsinen er en citrusfrugt, der botanisk set er et flerrummet bær med frø, der er omgivet af saftfyldte hår (frugtkødet).
Frugten har en tyk gul yderskal med et stort indhold af æteriske (aromatiske) olier. Under yderskallen findes en svampet inderskal, der har et stort indhold af pectin.

Udbredelsen i Europa begyndte da maurerne erobrede store dele af Spanien i 700-tallet. Maurerne brugte bla. appelsintræer til at pryde deres haver.

Det var adelige, som var med til at gøre appelsinerne berømte. Flere steder i Europa blev der indrettet pompøse orangerier. 

Kurfyrste August den Stærke ville bygge et lystslot ved Dresden. Han invisterede i et orangeri, der var så kostbart, at der i første omgang ikke blev råd til at bygge slottet. Orangeriernes appelsiner var prestigeprojekter og frugterne blev sjældent spist, men beundret. 

Det mest berømte er orangeriet i Versailles, der blev bygget til Ludvig 14. omkring 1674. Her var plads til 1200 appelsintræer i baljer af sølv foruden 300 forskellige eksotiske træer.

I Danmark kom appelsinerne på adelens bord i 1500-tallet og først i slutningen af 1800 tallet, kom de på borgerens bord.

Tænk – for et par generationer siden, var en appelsin lig med luksus og da farmor var barn hørte en appelsin til juleaftens kulinariske højdepunkt. 

 

 

Copenhagen---logo

Nyheder Set på Cph. Market : 

Pomelo fra Kina 
Lilla søde Kartofler og Kantareller fra USA 
Litchis 2 kg.ks. fra Sydafrika

 

 

 

facebook
 

I kan nu møde os på Facebook og Instagram
Vi har et stort ønske om at vise hvem vi er og hvad vi står for lidt mere i øjenhøjde. På Facebook kan vi hurtigt og nemt opdatere nyheder og informationer. 
Vi vil også forsøge at opdatere lidt fra vores dagligdag i A&C Catering. 
Med ønsket om at I vil klikke på nedenstående link´s og gå ind og like os images

images

instagram-redo-3