Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt Tilbud Uge 18

granataeble_1   – Granatæblet
menes at stamme fra Mellemøsten og dyrkes overalt i landene omkring Middelhavet. Frugten er på størrelse med et stort æble og minder lidt om et løg i sin facon. Skallen er gul, orange eller grønlig og læderagtig til hård. Vokser på busklignende træer, der kan nå 3-5 meters højde.

 

Der er noget tusind og en nats eventyr over granatæblet. Bag den uspiselige skal gemmer frugtkødet sig forklædt som røde ædelsten. Granatæblet har altid været forbundet med stor sanselighed og frugtbarhed og optræder både i Bibelen, Koranen og mange arabiske eventyr.

Granatæblet har sæson om vinteren, hvor vi både bruger frugten som køn dekoration og som skøn spise. Frugtkødet, der ligner granater, smager sødt og syrligt – lidt à la søde ribs – og er meget saftigt. Drys over dine salater eller pynt din morgenyoghurt, pres til en supersund juice med appelsiner, brug i frugtsalater eller lav en pink sorbet med saften. Saften kan også koges ind til en skøn sirup til is.

Halver æblet på midten. Stik ikke kniven hele vejen igennem, men skær ligesom et snit hele vejen rundt. Vrid derefter de to dele fra hinanden. Tag nu en ske og slå med fast hånd på skallen af æblet, mens du holder det i hånden med snitfladen nedad. Frugtkernerne slås på denne måde løs og vil falde ned i din hånd. Hold en skål under, da granatæblet er en saftig sag. De sidste kerner kan du skrabe fri fra de hvide skillevægge med skeen.

Granatæblet har på vore breddegrader mest været brugt som køn dekoration på julens frugtfade. Æblet kan ligge i flere uger ved stuetemperatur, men da vil frugtkødet indeni blive tørt og ikke til at spise.

Vil du spise dine granatæbler skal du gemme dem i køleskabet i en plastpose. Her kan de holde sig friske i et par uger.

 

      NEWS    NEWS    NEWS  
Copenhagen---logo

Lilla Suger Snaps fra Sydafrika 
Skal forudbestilles
lilla suker snaps

Danske Rabarber 10bdt. pr. ks. og de første Grønne Asparges. 

Spanske Ferskener og Nektariner  og de første Vandmeloner kernefattige.

Albanske Mix farvet Gulerødder m/top og Mix farvet Radiser m/top 

 

 

 

facebook
 

I kan nu møde os på Facebook og Instagram
Vi har et stort ønske om at vise hvem vi er og hvad vi står for lidt mere i øjenhøjde. På Facebook kan vi hurtigt og nemt opdatere nyheder og informationer. 
Vi vil også forsøge at opdatere lidt fra vores dagligdag i A&C Catering. 
Med ønsket om at I vil klikke på nedenstående link´s og gå ind og like os images

images

instagram-redo-3