– Papaya
er et stort melonagtigt bær der først er grønt og ved modenhed kan variere fra gul over til orange eller laksefarvet.
I troperne kan Papapya de blive op til 80 cm lange og veje op til 9 kilo. Her kaldes træet også for “medicintræet” og frugten for “sundhedsmelonen”,
da den er rig på vitaminer og mineraler og har positive indvirkninger på helbredet.
Det menes at papaya kan kurere bla. halsbrand, dårlig mave og diaré, og hvis frugten spises regelmæssigt har den en gavnlig virkning på kolesteroltallet, og den menes at kunne forebygge kræft, gigt og leversygdomme.
Christopher Columbus kaldte angiveligt Papaya "frugt af englene", fordi den smagte så godt.
Dem der bliver exporteret til Danmark er på størrelse med en meget stor pære. Frugten smager sødt og eksotisk og indgår i de fleste tropejuicer.
Frisk papaya er lækker i salater og som mildt tilbehør til stærke, asiatiske retter.
TIP :
Papaya indeholder et enzym, papain, som spalter proteiner og er derfor velegnet "revet eller moset" i marinade til mørning af kød.
Det er en god idé at servere frisk papaya med lime- eller citronsaft, for at fremhæve smagen.
Prøv at sætte tern af papaya på grillspyd med kylling og drys med chilipulver og spidskommen.
Kastanjer i 5 kg.ks. fra Frankrig
Grønne Radiser 5 kg. også fra Frankrig
Fra Danmark :
Spise Græskar
Conference Pærer
Mini Porrer