– Friske Figner
har været dyrket i Middelhavsområdet siden oldtiden, hvor frugterne var en vigtig del af menuen, for datidens mennesker.
Man har ved Jordan floden fundet fossile figner, som var mere end 10.000 år gamle.
Figner modner ikke ordentligt efter plukning og bør derfor først plukkes når de er modne. Træet er et 10 meter højt løvfældende træ med store håndlappede blade, hvis bibelske funktion er velkendt. Planten danner en pæreformet blomsterstand, hvor de egentlige blomster er skjult på indersiden. efterhånden svulmer blomsterstandens akse op og udvikles sammen med frugtknuderne til en frugt fyldt med små frø. Frugten er oftest violet med dugget overflade, og frugtkødet er pink i farven.
De fleste af de friske figner, der sælges i Danmark, kommer fra Brasilien og Tyrkiet, hvor der dyrkes figner af meget høj kvalitet.
Friske figner smager godt som forret sammen med røget skinke, men er også meget velegnede som dessert, enten rå eller bagt.
NEWS NEWS NEWS
*
Det er tid for nyhøstede danske æbler. Følgende sorter er ankommet på torvet.
Rød Gråsten, Delcorf, Sunrice, Guldborg, Rød Aroma og Discovery.
Øvrige nyheder fra Danmark :
Lilla Bønner.
Kabocha Græskar.
Grønkål på stok.
Fra Italien er der kommet Kaktusfigner og Kastanjer med skal på.
Grå Pærer fra Sverige.
Pyntegræskar fra Tyskland og hvide Peberfrugter fra Polen.
I kan nu møde os på Facebook og Instagram
Vi har et stort ønske om at vise hvem vi er og hvad vi står for lidt mere i øjenhøjde. På Facebook kan vi hurtigt og nemt opdatere nyheder og informationer.
Vi vil også forsøge at opdatere lidt fra vores dagligdag i A&C Catering.
Med ønsket om at I vil klikke på nedenstående link´s og gå ind og like os