Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt uge 29 – 2017

kantarell-svamp-liten   – Kantareller 
er nogle af de fineste og mest eftertragtede svampe. De forekommer i hele Europa, og vokser i både løv- og nåleskove, dog mest i nåleskove med megen mos, og hvor jorden er sur. Kantarellerne vokser ofte i små klynger.  

En kommerciel dyrkning af svampen har vist sig at være meget vanskelig, derfor indsamles den stadig i naturen. Almindelig kantarel har en tragtformet hat, der normalt er 1-6 cm i diameter. Hattens kant er bølget, hvilket tydeligt ses, når svampen betragtes fra siden. Farven varierer fra cremegul til gulorange. På undersiden ses lange, lamellignende ribber, der fortsætter ned ad stokken. Stokken har ofte en bøjet facon, og den er massiv og lysere end hatten. Duften minder om friske abrikoser.

Kantarel er en populær spisesvamp, og den er eftertragtet blandt svampejægere, som indsamler dem fra midt i juli til først i november. Men det er også muligt at købe friske kantareller i supermarkedet og hos grønthandleren i højsæsonen. Disse kantareller er som regel importeret fra de baltiske lande. Her hjemme kan kantareller findes i mange løv- og nåleskove, hvor den indsamles i sensommeren og hele efteråret.

I modsætning til almindelige champignoner, der lever af dødt materiale i skovbunden, lever kantareller i samliv med gamle træer, der leverer sukkerstoffer til svampene og giver dem en helt særlig smag, som man får lov at betale mange penge for i butikkerne. Kantareller smager pebret og krydret.

Kantareller kan spises til stort set alt. De smager fortrinligt til fisk og kødretter, på pizza og pasta eller ristede som pynt på leverpostejmad.

 

     NEWS   NEWS   NEWS 
Copenhagen---logo

Syltedild fra Tyskland. 

Fra Danmark :
Iceberg 
Broccoli Asparges i bakker 
Hindbær