Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt uge 26 – 2017

majs 5  – Majskolber 
stammer oprindeligt fra Sydamerika. I 1500-tallet bragte spanierne majskolben med tilbage til Europa, hvor den spredte sig videre til Afrika og Asien. Sukkermajsen er den vi anvender som grøntsag.


Den høstes inden den er helt moden, hvis den skal spises uforarbejdet. Skal den forarbejdes til f.eks. majsmel venter man til den er helt moden. Dette skyldes at majskernerne tørrer ud ved modningen og bliver lettere at forarbejde.

Produktionen af majs overgår enhver anden kornart. På verdensplan dyrkes der mere end 600 millioner tons hvert år, hvor USA står for knap halvdelen af produktionen.

Dækblade, tråde og den nederste del af kolbens stok fjernes. 

De fleste griller majs eller koger dem og kommer en god klat smør på, men de er også super lækker hvis man skærer alle kornene af og rister dem i en gryde med smør. Gerne rigeligt smør og derefter tilsætter hakkede nødder. Man kan bruge alle nødder til det, men specielt pistacienødderne er lækre at bruge og det giver et flot farvespil til majsen. Server det til alt slags mad. Majs er fyldt med kulhydrater og det er de gode af slagsen.

Vidste du ?
Det var meningen at majs kun skulle bruges til dyrefoder, hvorimod den nu er endt med at blive en del af kulinariske køkkener verden rundt.


    NEWS    NEWS    NEWS  
Copenhagen---logo
Nyheder fra TYSKLAND  :
Skærmdild (Syltedild)
Knoldselleri 
Runde hvide majroer m./top
Solbær 8 x 250 gr.