– Blomkål
kommer oprindelig fra landene omkring Middelhavet, men dyrkes nu over store dele af verdenen. Botanisk set er den lidt speciel, da den består af mange små blomster-buketter. Den har derfor fået sit navn, – blomkål da dette betyder kålblomst eller blomstrende kål.
Den er således en uudviklet blomsterstand omkranset af grønne blade.
Et godt blomkål skal have et fast hoved og en frisk duft. Blomkål må ikke have brune pletter og slappe blade.
Blomkål er mild på smag med sprød konsistens i buketterne.
Blomkål egner sig godt til at spises rå, kogt, gratineret eller dampet. Den er nøddeagtig når den er rå og mere sødlig når den er kogt eller dampet.
Del blomkålen op i buketter og brug dem som tilbehør i salat, eller spis de små blomkåls-buketter som sund snack.
Har du prøvet at friturestege Blomkål?
Pisk en dej af mel, vand, – bagepulver, salt og peber. Den skal være lidt tykkere end pandekagedej.
Varm olien op og dyp blomkålsbuketterne i dejen og frituresteg dem, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
En blomkålspizza er et godt og meget sundere alternativ til den normale pizza, der flyder rundt i kalorier, stivelse og fedt.
Du laver en blomkålspizza på samme måder som du laver en normal pizza. Forskellen ligger i bunden, der laves af blomkål.
Dejlige nyheder fra Danmark
DK Kartofler :
Små vaskede Kartofler i 7 kg. ks.
Nye Vildmose Kartofler med jord 12,5 kg. ks.
Jævne med jord 5 kg. ks.
DK Jordbær :
Fra drivhus i 250 gr. bk.
Fra tunnel 500 gr. bk.
DK Nyhøstede Spidskål. Røde og Grønne.