Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt uge 21 – 2017

Ferskner flade 3  – Paraguayo /  Ferskner

stammer fra Kina, hvor de har været dyrket i flere årtusinder og brugt som symbol på udødelighed. En frisk fersken kan smage som en himmerigs-mundfuld. Men hvis frugterne plukkes for tidligt, kan de være melede. De ferskner, vi møder i danske butikker i dag, stammer fra Sydeuropa. Ferskner spises oftest som de er, eller bruges i frugtsalat, til likør, olie, saft og vin.

I løbet af de sidste 20-25 år er fersken efterhånden blevet en hverdagsfrugt herhjemme i sommermånederne.

Alle kender udseendet af den dunede frugt med det saftige frugtkød. Alligevel vil det nok komme bag på de fleste, at der findes omkring 3.000 forskellige sorter af fersken, der igen kan gøre det lidt svært at give en nøjagtig beskrivelse af frugtens udseende, størrelse og smag. 

Paraguayos er en fantastisk velsmagende stenfrugt. Den er kendt under mange navne, herunder Donut fersken, Paraguayo fersken, Pan tao fersken, Saturn fersken, UFO fersken.

Paraguayos er mindre og fladere end en almindelig fersken. Deres hud er gul med røde ringe, og de er som regel mindre lodne end almindelige ferskner. Frugtkødet er hvidt, fast, sødere og mere duftende end en almindelig fersken. 

 

NEWS   NEWS   NEWS   NEWS 
Copenhagen---logo
Flag DK uge 21   Flag DK uge 21   Flag DK uge 21   Flag DK uge 21   Flag DK uge 21

Masser af nye danske varer på torvet. 
Røde og grønne Jordbær. Rabarber. Hvide og grønne Asparges.
Nye Kartofler og nye Tomater