Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt uge 20 – 2017

artiskok lilla 2  – Artiskok 
Landmandens ukrudtsplante nr. 1 er tidslerne, de breder sig og suger al næringen fra naboplanterne. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

 Vi kan nemlig tage tidslerne til bords – eller rettere sagt en ganske speciel én; kongetidslen, bedre kendt som Artiskokken. Den ser fantastisk ud og smager endnu bedre, så det er bare med at give sig i kast med den finurlige grøntsag. 

Artiskokken stammer fra Middelhavsområdet og Nordafrika. I det gamle Rom spiste man bladene og stilkene i supper og salater, og først senere begyndte man at spise selve hovedet. Artiskokken kan tilberedes på mange måder, men en klassiker er koge artiskokker med smør og salt, eller en god urtecreme. Når artiskokken er kogt serveres den hel og stående på en tallerken. Man spiser den ved at brække et blad af og bide i den tykke ende af bladet, hvor kødet sidder. Når alle bladene er væk er hjertet tilbage. Pil de små hår af hjertet, dryp evt. med citron, olivenolie og salt, og nyd så det bedste af det bedste. Artiskokken er skøn i sig selv, som forret, på et tapasbord eller som tilbehør til både fisk og kød.

 

      News      News      News   
Copenhagen---logo

Hollandske Stilktomater 5 kg. ks. – Orange og gule

Flade Ferskner fra Spanien i 5 kg. ks.