Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt uge 19 – 2017

Hvide_aubergine   –   Auberginer 
er en tropisk plante af natskyggefamilien og stammer oprindeligt fra Indien og Kina, hvor den stadig vokser vildt. Aubergine kom til Europa i 1700-tallet og er først blevet rigtig populær i Danmark i løbet af de seneste 20-25 år.

Der findes hvide, grønne, lavendelfarvede, stribede og brune auberginer. De fleste Auberginer har den velkendte mørkviolette farve.

De indbydende Hvide Auberginer, vi har på tilbud i denne uge kan genkendes på deres smukke, cremede og hvide farve. Selvom de Lilla Auberginer er mere almindelige i anvendelse er de hvide blevet mere og mere trendy.

Når man taler om hvide og violette Auberginer, er det ikke helt det samme. Farven i sig selv adskiller dem, men de hvide skønheder er mere cremet i konsistensen og smagen er frugtagtig og mild. Når de er tilberedt udvikler de en varm, blød smag.

Hvide Auberginer er en anelse mindre bitre og deres tekstur er glat og med smeltekvalitet.

Middelhavskøkkenet er vild med auberginer.  Aubergine skal være mør og kræver olie og varme. Skær en aubergine i skiver, og pensl skiverne med olie. Steg eller grill dem. Vend dem bagefter i en oliedressing med hvidløg, og du har lækkert tilbehør til kød eller pasta. Brug dem som hovedingrediens, eller lad deres milde smag danne basis for dominerende ingredienser som hvidløg eller ost.

Hvide Auberginer tilberedes på samme måde som de traditionel violette Auberginer. Dog kan skindet godt være hårdere og det kan være en god idé at skrælle dem. 

 

       NEWS    NEWS    NEWS 
Copenhagen---logo

Fra Spanien  er der kommet Friske Abrikoser 5 kg. og lækre søde Kirsebær i 2 kg. kasser.

Italien : Rødløg med top. 14 bdt. pr. ks.