Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt – Uge 17 2017

Asparges Groenne  – Grønne Asparges 
er kendt af ægypterne for 5000-6000 år siden. Den tilhører liljefamilien og blev tidligere anvendt som lægeplante. I mere end 2000 år har man dyrket asparges i landene omkring Middelhavet. I 1500-tallet blev det en populær spise i Frankrig og England.


Forskellen på hvide og grønne asparges er primært af dyrkningsmæssig art. Hvide vokser i volde, hvorimod de grønne skyder op fra bedene på flad mark og dermed får det lys, der giver dem farve. Det tager to år at etablere en bæredygtig plante, for den skal have lov til at gro til for at danne et kraftigt rodnet. 
Det er aspargesplantens unge skud der anvendes.

De appetitlige grønne asparges er en rigtig forårsbebuder og en yndlingsspise hos de fleste kokke. 

Grønne asparges er nem og hurtig mad, for de skal blot have en hurtig og nænsom tilberedning.

Damp eller kog i 2–3 minutter i letsaltet vand. 

Skær ud og vend dem i den grønne salat.

Server med en dressing af creme fraiche vendt med hakket estragon eller basilikum og finthakket rødløg.

Svøb i parmaskinke og rist i ovnen et par minutter ved 200 grader.

Steg let på panden i olivenolie med fint- hakket hvidløg, chiliflager, frisk ingefær og en sjat æbleeddike, der fordamper. Drys med sesamfrø.

Snit dem på skrå og vend dem rå i en grøn salat, bland i couscous, bulgur eller anden kold salat med korn.

     

      NEWS    NEWS    NEWS
Copenhagen---logo
Danske Tomater
Dansk Spinat
Danske Jordbær (Fra drivhus) 250 gr. bk. 

Ferskner fra Spanien 35 stk. pr. ks. 

Flotte Hvide og Grønne Asparges fra Tyskland