stammer oprindeligt fra en vild sennepsplante, som fandtes i Middelhavsområdet for ca. 2000 år siden.
Den er en af Europas ældste og vildtvoksende grøntsager, indtil for omkring 200 år siden, hvor man begyndte at dyrke den på gårdene.
De gamle ægyptere tilbad kålen på alteret, og romerne serverede kål som et festmåltid med eksotiske krydderier og urter.
Kål elsker en god fed og næringsrig jord. Først på sæsonen kommer de små sommerhvidkål, som er mere milde i smagen, end de kålhoveder, som vi høster af senere på sæsonen.
Hvidkål er noget nær det sundeste, der findes. Det kan tilberedes på uendelig mange måder.
Rå i salater, som råkost, coleslaw eller i selskab med syrlige æbler, appelsiner eller med søde tørrede frugter, ristede nødder og græskarkerner. Kålen skal snittes helt fint i lange tynde strimler, ikke rives – så smatter det.
I varme retter er hvidkål god i wokken, helt fint strimlet og lynstegt med asiatiske krydderier og saucer, f.eks. en spicy peanutbuttersauce. Stuvet hvidkål med frikadeller er et hit, som dolmer med krydret kødfars og så er der forårsruller ikke at forglemme.
De yderste blade fjernes, kålen skylles og stokken afskæres.
Spanske Rødbeder m./top 12 bdt. pr. ks.
Hollandske Skoleagurker ca. 32 stk.
Baby Mango – Marian Plum 35 stk. / 2 kg. fra Thailand