Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 10 2017

Broccolini   – Broccoli-Asparges 

eller Broccolini, som den kaldes i det store udland, er det en krydsning mellem broccoli og Kai-lan, kinesisk broccoli. Det er en relativt ny grøntsag, der først blev fremdyrket i 1993.

Broccolini smager sødt, med noter af både Asparges og Broccoli.

Planten er nemmere at have med at gøre end den »rigtige« broccoli.

Det hele kan spises – både stilk, blomster og blade, men til forskel fra broccoli, er det ikke nødvendigt at skrælle stilken før man bruger den.

Den er perfekt rå, og har derfor brug for en meget minimal tilberedningstid, f.eks en let blanchering. Når du damper broccolini, skal du sørge for at skylle den i koldt vand bagefter for at undgå at den koger videre.
Blancheret, lynstegt, stegt i ovn. Prøv at vende dem i olivenolie, stege dem i ovnen, og derefter vende dem med citronsaft – det bliver bestemt ikke ringere, hvis man høvler lidt god parmesan over. Prøv at Braisere med chili, hvidløg og en ansjosfilet i god olivenolie.

 

     NEWS   NEWS   NEWS   
Copenhagen---logo

Fra Danmark :
Ramsløg i potter.
Nye danske Kartofler fra drivhus. 7 x 200 gr.

Fra Spanien :
Pedron Peber 2 kg. – og Sweet Bites løse. Røde gule og orange. 4 kg.ks.

Ærter fra Italien 9 kg.ks.

Majskolber 30 stk.ks. fra Senegal.

Nye franske små Kartofler med sandjord. 5 kg.ks.