Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 7 2017

Jordskokker franske  –  Jordskokken
stammer fra Nordamerika. I 1600-tallet havde en fransk opdagelsesrejsende roden med til Europa, men det var først i 1980’erne at den for alvor kom til Danmark.
På engelske hedder de Jerusalem artichoke, men på trods af navnet har de intet tilfælles med hverken Jerusalem eller artiskok.

De klargøres nemmest i vand med en stiv børste. Skur jordskokkerne grundigt, men lad skrællen blive på, den smager godt.

Jordskokken kan spises i såvel rå som i tilberedt tilstand, men smagen og konsistensen på dem er markant forskellige.

Rå jordskokker er friske og knasende sprøde, med en sød og nøddeagtig smag, med f.eks. æbler og nødder.

Tilberedt bliver jordskokker bløde og milde, med en sød og nøddeagtig smag, og her kan man fremtrylle englebløde, cremede supper og puréer. Husk at koge kartofler med til mosen for at få noget stivelse.

Jordskokker kan også gratineres i ovn med parmesan, rasp og olivenolie.

For at afstemme jordskokkens naturlige sødme bør du krydre godt, gerne med noget der river lidt. F.eks. med noget syrligt, som citronsaft, eddike eller frisk frugt. Med noget bittert eller skarpt som krydderurter, peber, sennep eller måske øl. Fedme derimod, som fløde, afrunder og harmonerer delikat med den jordagtige smag.

Tip : Hvis jordskokkerne skrælles og koges, er det en god ide at tilsætte citronsaft til kogevandet for at hindre misfarvning af knoldene.

 

     NEWS    NEWS    NEWS  

Copenhagen---logo
Nye Danske Agurke.
Flasketomater fra Spanien i 6 kg. ks. 

Husk : Vi har altid friske grøntsager fra Thailand på lager. 
F.eks. Galangarod, Okra, Guerkemaya, Citrongræs. Limeblade Frosne eller tørret. Små Chili grønne eller røde. Lotusrod, Minimajs, Grøn Papaya, Korianderrod samt Young Coconuts (friske kokosnødder)