Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 1 2017

farvede soelvbeder  – Sølvbeder / Bladbeder 

var oprindelig en vild plante, der voksede langs strandene. Den stammer tilbage til romer-riget, hvor den omtales i ældre skrifter fra det 4. århundrede.

De har også været kendt i de nordiske lande langt tilbage i tiden, men i dag dyrkes den kun i begrænset omfang her i landet. I køkkenhaven er det en nem grøntsag at dyrke, og de farvede stængler er et smukt syn i efteråret, hvis man har sået bladbederne midt på sommeren.
Sølvbeder/bladbeder fås i mange forskellige farver, afhængig af sorten. Stænglerne kan være hvide, røde, gule, orange og lysegrønne, og bladene kan være grønne, mørkegrønne, rød-lilla eller grønne med røde bladnerver.
De kan høstes på to måder. Enten brækker man blad med stængel af ved stænglens fastgøring, eller også skærer man hele planten af på samme måde som bladselleri. Bladbedens blade og stængler skal anvendes hver for sig.
De store blade kan anvendes på samme måde som spinat, f.eks. i stuvninger og som tilbehør til kødretter. De kraftige stængler kan snittes og tilsættes gryderetter og wokmad samt bruges som pizzafyld. De kan også koges sammen med kartofler og pureres til en mos, eller de kan tilsættes grøntsagssupper. Stænglerne kan desuden syltes i en eddikelage eller i en sukker/eddikelage og serveres som tilbehør til middagsmaden.
Både blade og stængler kan blancheres og fryses ned.

 

     NEWS    NEWS    NEWS 
Copenhagen---logo

Franske blå radiser med top
Trompet og pighatte fra Portugal
Rabarber 6 kg.ks. fra Holland
Sweetie Grape 45 stk. fra Israel