Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 47 2016

 

fennel-nutrition  – LAKRIDSKONGEN

Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien med dildagtig top. Stammer fra Balkanhalvøen og anses for at være en af de ældst dyrkede grøntsager.

En skøn og sprød grøntsag med en dejlig markant lakridsagtig smag og en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand. Er du vild med smagen af anis, må du prøve at spise fennikel. 

I Italien er en gammel klassiker med fennikel at dampe dem møre, hvorefter de gratineres med parmesan under grill i ovn. På danske restauranter er fennikelklassikeren at skære gennemsigtigt tynde skiver af fennikel som marineres i olivenolie, citron og dild samt havsalt.

Kan snittes fehårstyndt på pålægsmaskine eller mandolinjern og bruges rå i salater, som når man laver råkost af hvidkål. I rå tilstand ynder fennikel at få følgeskab af tern af abrikoser, blommer, ristede nødder og en god stærk og syrlig oliedressing. Bruger du fennikel i varme retter kan den bruges som  ”rodfrugt” i tern i gryderetter, let dampet og marineret som følge i pastaretter. Friskdampede tern af fennikel er også eminent vendt i couscous og bulgur. Også godt tilbehør til fisk. 

    NEWS   NEWS   NEWS 
Copenhagen---logo

Lilla Rosenkål fra Holland.
Røde og blå kartofler fra Frankrig
Friske Figner 24. pr. ks. fra Brasilien

10-05-11hubbard_0137_square
Samsøe Blue Ballet spisegræskar er en Hokkaido-type som stammer fra den japanske vulkan ø af samme navn. Denne Hokkaido-type har nu fundet sin vej til Samsø pga. øens milde klima. Nok er græskaret ikke orange udenpå, men indeni er det kraftigt gult orange. Smagen er nøddeagtig og let sødlig. Hokkaido-typen er et af de mest alsidige græskar og kan anvendes til stort set alle græskarretter som f.eks. supper, revet i brød eller kager, puréret eller udhulet, farseret og bagt i ovn.