Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 46 2016

Honningmelon  uge 25 
Melonen er af græskar-familien dvs. beslægtet med græskar, agurker og squash. Honningmelon hører til gruppen sukkermeloner.


Af alle de ægte meloner er honningmelonen nok den mest velkendte herhjemme. Med sin citrongule til okkergule farve lyser den op i frugtafdelingen og virker altid tillokkende. Skallen er glat og svagt skinnende. Honningmelonens form er oftest aflang oval, men frugten kan også være næsten rund. Det saftige frugtkød er lyst hvidt og virker en anelse gennemsigtigt. I centrum af frugten er der et hulrum fyldt op med frø og en sirupsagtig væske. Ved halvering af frugten kan den lidt slimede masse af frø let skrabes ud med en ske. Smagen er mild og sødlig med en aroma af honning. Vandindholdet er over 90%, hvilket gør honningmelon til en god slukker af tørst i de varme sommermåneder.
Den klassiske melonret er honningmelon i både omviklet med parmaskine. Generelt klæder røg og salt den søde melonsmag godt, så meloner er også gode med saltede nødder, bacon, røget mørbrad osv.

     NEWS    NEWS     NEWS 

Copenhagen---logo

Kaktusfigner fra Italien
Runde Courgetter fra spanien
Rød grønkål på stok fra Danmark
Julenødder. Hassel og valnødder fra Frankrig