– Kakifrugten er et tomatlignende bær, hvis orangerøde, bløde frugtkød i smag minder om en pikant, mild blanding af abrikos, fersken og figen. Kaki er forholdsvis ny i danske forretninger.
Den har længe været populær omkring Middelhavet, hvor den spises, når den er overmoden. Hvis frugten er lys gul eller gulgrøn, bør den ikke spises. Hvis man spiser en kakifrugt, der ikke er moden endnu, vil man få en sandet/kalket smag/fornemmelse i munden. Kakifrugt kan have små mørke pletter på ydersiden. Dette er på grund af solen og skader derfor ikke frugten. Frugtkødet er næsten flydende med gode vitaminer. Særdeles velegnet i frugtsalat, til is eller til hvidskimmelost. Anvendes desuden i kager og til mousse. Kaki kan også nydes frisk evt. med et stænk citron eller lime, da frugten er meget sød i smagen. Der er talrige muligheder for at benytte kaki i desserter: sorbet, mos, kompot, is (ice-cream), syltetøj, gelé, til syrnede mælkeprodukter.
Et kakitræ kan give op til 100 kilo frugt pr. sæson.
Det er et smukt syn at se et træ med så mange
"lysende' orange kugler når efterårets mørke og kulde
falder på. Ofte er frugterne først modne til høst,
når bladene er faldet af.
NEWS NEWS NEWS
Røde og sorte ræddiker fra Danmark
Stribet Auberginer fra spanien
Castel Franco og Triviso salat fra Italien
Hvide og røde Perleløg i 5 kg. ks. fra Holland