Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 43 2016

Persillerod xx  – Rodfrugten er en både fantastisk men også nødvendig grøntsag her i de lange vintermåneder. Den er spækket med grove fibre og masser af smag og byder på stor variation i køkkenet.

Det er også en økonomisk råvare, og så mætter den fantastisk som supplement til den traditionelle kartoffel.

Hvad er forskellen på pastinak og persillerod?

Kend forskellen ved at se på toppen. Pastinakken går ned med nakken og persilleroden er høj på toppen.

Kogt er pastinakken blødere og mere kødagtig imens persilleroden er mere sprød og knasende.

Men de er begge gode rødder med jordforbindelse.

Persillerod en yderst delikat grøntsag med en mild persillesmag. Roden kan bruges rå og blancheret i salater, som suppetern og pureer.

Pastinak stammer fra Central- og Sydeuropa, hvor den har været dyrket i flere tusinde år, men da kartoflen kom til Europa, overtog den langsomt pastinakkens plads. Pastinakken, har en let sødlig og nøddeagtig smag, og gør sig fantastisk som både bagt og stegt. Er også god i gryderetter som det søde element.

   
    NEWS    NEWS    NEWS

Copenhagen---logo

Nyt fra Italien : Italien
Farvet Sølvbeder. Løvetand salat.
Gule Blommer 5 kg. og gule Kiwi 3 kg.

Fra Danmark : Danmark 2
Rosenkål og Grønkål på stok.