Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 42 2016

 Porrer  (1) – Porrer

I Danmark har vi hovedsageligt brugt porren som smagsgiver i supper, hvor den da også er helt uundværlig.

 

Men hvorfor lade sig begrænse. Porrer smager fantastisk på så mange måder. Spis den dampet, rå og fintsnittet i salater, stegt over lav varme og serveret med en skarp dressing, i tærter, i wokretter, i ovnen med grove rodfrugter, i kolde sovse. Husk at rense porren grundigt, inden den ryger i gryden. Skær den fra toppen og halvt ned mod roden. Vask med rigeligt vand, så jord og sand skylles væk.

 

Porren tilhører løgfamilien og deraf kommer den milde løgsmag. Den slanke grøntsag stammer egentlig fra Middelhavslandene, men dyrkes i dag mest på vores breddegrader, da den trives godt i køligt vejr. Sommerporrer skal høstes og spises med det samme, mens vinterporrer er standhaftige og står på markerne hele vinteren. Derfor kan vi have danske porrer i kasserne det meste af året. 

    NEWS    NEWS    NEWS 
Copenhagen---logo

Masser af Granatæbler og kvæder fra Tyrkiet.

Pomelo fra Kina ca. 11 stk. pr. ks.