Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt – Uge 41 2016

rosenkaal 2 Rosenkål er en nem grøntsag. Den sås om foråret, og så passer den ellers stort set sig selv indtil vinteren sætter ind, og vi begynder at høste.

De stive stokke med de små rosenlignende kålhoveder – heraf navnet – tåler fint frost. Faktisk udvikler smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har smagt årets første frost. På engelsk hedder den Brussels sprout, da den kommer fra området omkring Bruxelles i Belgien, hvor man allerede i 1200-tallet dyrkede og spiste rosenkål. Rosenkål smager formidabelt, når blot de tilberedes nænsomt. Ikke noget med at koge dem helt smattede og lade dem ligge og soppe i kogevandet. Rosenkål skal have bid. Rosenkål kan spises rå, fint skivet og vendt med f.eks. appelsinstykker, ristede rødder og skalotteløg. Husk en god kraftfuld dressing. Koger du dine rosenkål, skal de blot have 3 minutter, svinges i lidt olivenolie, krydres med salt og peber og dryppes med frisk citronsaft. Og så klæder det rosenkålens let bitre smag at få følgeskab af noget sødme, f.eks. honning eller frugtsaft. Når du skal gøre rosenkål klar, giver du dem et rent snit i enden og piller de yderste grove blade af.

Tips til tilberedning

  • Snittet rå rosenkål til salater kan overhældes med kogende vand og afkøles, så bliver smagen ikke så stærk
  • Riv rå rosenkål til en efterårssalat sammen med gulerødder, æbler, nødder og rosiner
  • Skil rosenkålene fra hinanden og put bladene i wokken sammen med søde grøntsager
  • Halver rosekålene og rist dem gyldne på panden i lidt olie. Server sammen med pinjekerne og persille

 

       NEWS   NEWS   NEWS  

Copenhagen---logo

Cox orange fra Holland 12 kg.
Pigeon Æbler 5 kg. Danmark
Kakifrugter 24 stk. Spanien
Voksbønner og Lilla Bønner 250 g. bakker
Clementiner 10 kg. 82 stk. Spanien

Sæson er ved at være slut på :
Majs, Drueagurker, Asier og Skærmdild