Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 9 2015

Romanesco kaalRomanesco, kålhoved ligner en hypermoderne udgave af et blomkål, der er blevet genmodificeret af en gal matematiker. Men der er ingen science fiction i Romanesco. Det grønne kål har været dyrket i Italien i mange mange år. Romanesco er en stor, flot og kraftig plante på marken. Den skal have en god jord, rig på næring. Knæk de fine buketter at stokken, og brug dem i salater – gerne med en yoghurtdressing. Eller skær romanescokålet i fine skiver, og bland med en god citrondressing og ristede mandler. Eller helt enkelt: giv romanesco en let tur i saltet vand, som ligger lige under kogepunktet. Tag det op og server med det samme, mens det er friskkogt. Giv smagen et ekstra pift med citronskal, olivenolie, friskkværnet peber og salt.

   

Set på Torvet
Pighatte 1 kg. og Tragtkantareller 1 kg. fra Portugal.
De første danske Agurker er kommet på Torvet, men de er meget dyre.