Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt & Grønt Uge 24

Kiwifrugten har været dyrket i Kina i mere end 1200 år. I begyndelsen af 1900-tallet blev frugten eksporteret til USA og et par år senere til New Zealand. I starten af 1950’erne begyndte New Zealand at eksportere frugten, som dengang bar navnet chinese gooseberry (kinesisk stikkelsbær). Men navnet blev hurtigt ændret til kiwifrugt efter den New Zealandske nationalfugl kiwi’en.I 1960’erne begyndte Italien at dyrke kiwifrugten og en eksport kom igang i 1970’erne. Italien er idag verdens største producent af kiwifrugter med ca. 33%, efterfulgt af New Zealand med ca. 25% af produktionen.
Kiwi er botanisk set et bær på størrelse med et stort æg. Skallen er brun og lådden og kan spises, hvis den børstes og vaskes grundigt. Det indre frugkød, der har en klar grøn farve, er isprængt en mængde små, sorte frø.
Smagen er meget aromatisk og minder om en blanding af fuldmodne stikkelsbær og jordbær.

Set på:

Mini Rødbeder m/top
Mini Gule beder m/top
Mini Bolsjebeder m/top

Fra Danmark:
Sommerkål
Ærter 3 kg
Blomkål
Vildmose kartofler m/jord 12,5 kg

Italienske Citroner m/blade 5,5 kg fra Amalfi
Hollandske Stikkelsbær 12×125 gr
Tyske Hindbær 8×250 gr