Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud Frugt & Grønt Uge 20

Kirsebær er en fællesbetegnelse for to forskellige stenfrugtarter, sødkirsebær og surkirsebær. Sødkirsebær (moreller) anvendes naturel, da de indeholder ca. 10% sukkerarter. Surkirsebærene anvendes mest til madlavning og syltning.

I Kina har man dyrket kirsebær i mere end 3000 år. Frugten var også kendt af de gamle egyptere, grækere og romere.
I det første århundrede var der dokumenteret 8 forskellige arter i Italien. Efter romerrigets fald forsvandt dyrkningen af kirsebærret, men blev genindført i England i 1700-tallet. Derfra blev kirsebærret spredt til resten af verden af de engelske kolonister.

Der findes i dag ca. 1200 dyrkede kirsebærarter.

Kirsebærtræet blomster omkring maj med hvide og langstilkede blomster. Frugterne høstes når de er gule eller røde. Kirsebærtræet anvendes også som møbeltræ på grund af den rødbrune, mahognilignende farve.

Set på:

Danske Grønne Asparges
Danske Hvide Asparges
Danske Frilandskartofler