Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Tilbud frugt og grønt uge 28

Gule squash 2 

Courgetter stammer oprindelig fra Mexico og Sydamerika. Man mener, at indianerne allerede dyrkede dem 7.000 år før vor tidsregning. De kom til Europa i 1600-tallet, fra Middelhavslandene. 

Courgetter tilhører græskarfamilien. Vi betragter dem som en grøntsag, selv om den botanisk set er en frugt eller helt korrekt et bær med mange frø (kerner). De ligner græskar i miniformat, men de har en helt blød skal og et fast hvidt frugtkød med bløde kerner indeni. Man kan få dem grønne eller gule i skallen, og de er som regel aflange, men kan også være runde.

I nogle opskrifter støder man på andre navne, som Squash, zucchini eller sommergræskar. 
Squash er det amerikanske navn, mens courgette er det franske og zucchini det italienske navn.

Courgetter kan nydes på mange måder, om det er rå i salater, sauteret, friteret, farseret, gratineret eller bagt. Smagen er neutral, en anelse sødlig og nøddeagtig. Det giver mange anvendelsesmuligheder, da den ikke dominerer smagen i en ret, men giver fylde.

Courgetter kan svitses sammen med andre grøntsager og serveres som tilbehør til kød og fiskeretter. Lidt større squash kan flækkes og udhules og fyldes med fars eller grøntsagsfyld. De kan spises rå i salater, hvor de skæres i tern eller rives groft.

Brug courgetter i grøntsagssupper, ratatouille, wokretter, eller som fyld i omeletter og tærter. Desuden kan reven squash bruges i kager og brød, hvor de giver bagværket saftighed.

 

Copenhagen---logo

Set på Copenhagen markets:
Fra Danmark: Minimajs, Broccoli, Mini porrer, Mix gulerødder m/top 12 bdt.
Røde bananer fra Ecuador 9 kg
Hollandske Hvide ribs 12×125 gr.