Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og grønt uge 46

clementiner WEB

Clementin/mandarin. De små orange c-vitamin-bomber, der til forveksling ligner hinanden. De er oplagte som en hurtig snack. Men ved du, om det er en clementin eller en mandarin, du spiser? Clementinen er bare en sort af citrusfrugten mandarin. Clementinen er altså en mandarin, men en mandarin er ikke nødvendigvis en clementin, for der findes flere forskellige sorter. Clementinen er typisk tyndskallet og næsten uden kerner. Mandarinen er som hovedregel tykskallet og har ofte mange kerner. Den er mere aromatisk i duften.

Clementinen er primært den, vi sælger på torvet.  Det kan dog være svært at se, om det er en clementin eller en anden sort, man har fat i. Sorterne kommer nemlig i mange forskellige størrelser. De første clementiner vi sælger på torvet er typisk lidt grønne, men de kan sagtens være modne og spiseklare. Citrusfrugterne skifter først farve når temperaturforskellen fra dag til nat er stor nok (koldt om natten). Dog er det ikke godt hvis der kommer nattefrost. Hvis der har været nattefrost, kan man opleve at citrusfrugterne bliver tørre.

Set på torvet:
Ice romaine salat
Cresta salat i 6×2 stk.
Doyenne pærer 12 kg.  Holland