Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Frugt og Grønt Uge 22 – 2017

 Abrikoser 4
Så er det tid for stenfrugt:

Populære stenfrugter i sommervarmen er nektariner, ferskner, kirsebær og abrikoser.

En stenfrugt er en frugt som består af to lag: Yderst et lag blødt frugtkød, og inderst en hård skal ("stenen") som normalt rummer ét eller ganske få frø.
Abrikos er gulorange stenfrugter fra abrikostræet, der stammer fra Centralasien, og som har været kendt i Kina i mere end 4000 år. Den kendtes også i Middelhavsområdet tilbage omkring Kristi tid. 
Frugterne er saftige, orange-gule stenfrugter, omkring 3-4 cm i diameter, der ligner små ferskener. Frugten indeholder op til 85% vand. Det tynde skind er fløjlsagtigt – nærmest håret – som ferskenens. Smagen er sød og frisk. Kernen er en flad sten, der indeholder et frø. Frøkernerne indeholder helt op til 50% olie, der gør, at kernerne kan bruges som alternativ til mandler i produktion af marcipan.
Abrikoser kan spises friske. Men frugten er også fantastisk som tørret frugt.