Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 43 2014

Jordskok rod  Jordskokker stammer fra Nordamerika, hvor en fransk opdagelsesrejsende fandt den og bragte den med til Europa i 1600-tallet. Først i 1980erne har jordskokken fundet vej til det danske køkken for alvor. Planten er en høj, flerårig, solsikkelignende plante med gule blomster. Smuk men besværlig at styre i en almindelig have. Det er de knudrede rodknolde, der anvendes med deres specielle smag. De indeholder C-vitamin, en god portion K-vitamin samt sukkerstoffer af form som inulin. Rå er smagen nøddeagtig og tilberedt sødlig og let bitter lidt lige som artiskok. Sæson: August-april.

Æble GalaxyGala Galaxy stammer fra New Zealand omkring 1940, hvor det blev fremelsket af forældresorterne Kidd’s Orange og Golden Delicious. Der findes mange røde typer af Gala, hvoraf Gala Galaxy er et af dem. Gala Galaxy er i sin grundfarve gul/grøn; men dækkes, hvor solen rammer, af en mørk rød-violet farve med et fint pergament-agtigt slør. Gala Galaxy er meget sødt, meget sprødt og meget saftigt og kan nydes helt frem til marts/april. Pga. sit meget lave syreindhold er det et æble, der ofte falder i de unges smag.