Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 37 2014

GranataeblerGranatæble er en frugtbærende busk-/træagtig vækst, der bliver omkring 5-8 meter høj. Forskerne hælder til den opfattelse, at planten oprindeligt stammer fra Iran eller Afghanistan. Men den har også kunnet findes i middelhavslandene så længe, at dens egentlige oprindelse er usikker.
Den læderagtige frugtskal gemmer på kerner indkapslet i rødt, saftigt frugtkød, som holdes på plads af et gulligt gitterværk. Frugten har sæson i det sene efterår og hen over vinteren. Man bruger kernerne, eller saften fra de pressede kerner, i madlavning, hvor de tilføjer en frisk, sød og let syrlig smag.


Kernerne kan bruges som de er i råkost eller salat, man kan drysse dem over krydrede kødretter, tilsætte dem i yoghurt, eller man kan presse saften af dem og lave sorbet, blande det med appelsinsaft eller lave en aperitif ved at spæde op med crémant.


Set på Torvet:
Clementiner m/sten fra Uruguay.
Kaktus figner fra Italien.                                           
Mini violette Artiskokker 54 stk pr.ks. fra Frankrig.
Sharon frugter fra Spanien.
Friske Hasselnødder fra Danmark