Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 32 2014

Fennikel Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplante-familien med dildagtig top. Fennikel har en dejlig markant lakridsagtig smag og er en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand.

Kan snittes meget tyndt på pålægsmaskine eller mandolinjern og bruges rå i salater, som når man laver råkost af hvidkål. Er også velegnet som sommerens ”rodfrugt” i tern i gryderetter, let dampet og marineret som følge i pastaretter. Friskdampede tern af fennikel er også eminent vendt i couscous og bulgur. Også godt tilbehør til fisk.
portobellosvampI Selv med et italiensk klingende navn kan portobello-svampen ikke løbe fra, at den i realiteten er en forvokset brun markchampignon. Portobello anvendes primært pga. den store dekokrative hat, som serveres hel. Portobello har lidt mere tørstof end almindelige champignon, og er derfor lidt kraftigere i smagen samtidig med, at den ikke afgiver så meget væde under stegning.

Set på Torvet:
flagflagflagflagflagflagflagflagflag
Danske blommer Opal – Edda – Meritara.
Dansk syltedild.
Danske asier.
Danske drueagurker.
Danske hokaido.
Dansk grønkål.