Shiitake svampen ligner en stor, brun markchampignon med sit brune ydre og de flødefarvede lameller. Shiitake er udbredt i store dele af Kina og Japan, hvor den vokser vildt. Den vokser i fugtigt træ af egetypen Shii, deraf navnet Shiitake. Den brune svamp er eftertragtet for sin evne som smagsgiver i supper og simre-retter.
Frisk Shiitake befris for roden og børstes fri for jord. Brug Shiitake i asiatiske retter samt hvor du ellers vil bruge svampe. Prøv også at riste dem på panden i lidt smør, rund evt. med lidt fløde og slut af med et skud friskkværnet peber. Server til en god bøf eller på ristet brød.
Sortimentsinfo: Vi har nu Ramsløg fra Italien på lager. De ligger i bundter med 50g. eller i kasser med 1 kg.
Set på torvet:
Italienske grønne Asparges 8 x 500g.
Franske tykke hvide Asparges
Majskolber i 2 stk. fra Israel