Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 10 2014

Avocado   Avocadoen kommer oprindeligt fra Mellemamerika. I dag dyrkes den i de fleste tropiske og subtropiske dele af verden. Den vokser på træer og er altså egentlig en frugt, men botanisk set er Avocadoen et bær. Smagen er nøddeagtig, og det er  især frugtkødets bløde, cremede konsistens, vi sætter pris på. Det fyldige cremede kød i avocadoen passer fint  med salte madvarer som skinke, ansjoser og skaldyr.

Skiver af avocado er også fine i salater. Pureret avocado er fremragende i kolde supper og som dipsauce fx den mexicanske Guacamole, hvor avocadoen moses og smages til med løg, chilipeber, limesaft og hvidløg. Avocado er også god med en olie/eddikedressing.             

Set på torvet:       
Røde Springløg og Ærter 9 kg. ks. fra Italien.
Gule Courgetter og Rabarber i 6 kg. ks. fra Holland.
Grønne Asparges fra Spanien.
Ramsløg (1 kg.) fra Frankrig og Ramsløg i potter fra Danmark.