Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 8 2014

Rød salat Rød salat eller Radicchio er en Cikorie plante som har været brugt som salatplante siden oldtiden, først af ægyptere, derefter af grækere og romere, og den menes indført af munkene til Danmark. Radicchio er ikke almindelig i de danske køkkenhaver, hvorimod den anses for en helt uundværlig salatplante i Italien og Frankrig.


Cikoriens lidt bitre smag er netop dens charme, og det der gør, at den er spændende at blande i salatskålen sammen med mildere salater.
De røde sorter af salatcikorie kalder man i Italien Radicchio. Planterne starter mere eller mindre grønne og skifter på kamæleonvis farve afhængig af sort til dybt røde eller variationer over gullige til røde, lyserøde og grønne farver, når nætterne i efteråret begynder at blive kølige. Det kølige vejr får dem også til at ændre bladenes facon fra oprette og aflange blade til runde blade, som lukker sig til et tæt lille hjerte eller ligefrem hoved (eneste undtagelse er Red Treviso).

Set på Torvet:
Sovende påskeliljer
Pærer Willams, Sydafrika. Nyhøstet