Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 47 2013

GroenkaalGroenkaalGrønkål er en varietet af Have-Kål, og er en meget almindeligt dyrket plante. Grønkål er en toårig plante, der blomstrer med gule korsblomster året efter såning. Planten bliver cirka 80 centimeter høj, og dens blade er stærkt krusede og mørkegrønne (bortset fra sorter som er røde som rødkål).

Grønkål er en vintergrøntsag og den får en sødere og mere aromatisk smag, hvis den har været udsat for frost. Den kan klare de strengeste vintre og sætter et sæt nye krusede blade i toppen hver gang der kommer et par dage med lunt vejr. Grønkål er den vitaminrigeste og mest hårdføre af de dyrkede kål.


Grønkål indgår i traditionelle egnsretter og juleretter som stuvet grønkål, grønlangkål, sønderjydsk kål. Den kan også spises rå i salater.
Grønkål er desuden et godt foder for husdyr.

Set på Torvet:
Pinjekogler fra Italien med 14 stk pr. ks.
Ny høst af Pink Lady Æbler fra Italien med 84 stk. pr. ks.
Romanesco Grønne Blomkål i 8 stk pr. ks.

Lys JulestjerneLys JulestjerneLys JulestjerneLys Julestjerne
Husk at tjekke vores Julesortiment med Gran, Blomster, Træer, Juledekorationerer osv.