Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 29 2013

KantarellerAlm. Gul Kantarel kan træffes både i løvskov og nåleskov og ved kanten af birkemoser. Den vokser mest frodigt på fattig jordbund med passende sur jord. Den kan i Danmark ses allerede i juli, når det har regnet meget, men den er mest almindelig i august, og kan findes helt frem til november. En kommerciel dyrkning af svampen har vist sig at være meget vanskelig, derfor indsamles den stadig i naturen

.
Hatten en normalt ca. 3-8 cm i diameter, gul, god fast konsistens, med en bølgende hattekant/rand, der indtil svampen er godt moden er indad bøjet og så er hatten som regel fedtet. Svampen dufter svagt af abrikos og smager også meget svagt af det i rå tilstand.
Inden tilberedning kan man ofte nøjes med at børste kantareller rene. Ellers bruges en lille kniv til at rense med.
Kantarellen kan anvendes som andre svampe, dvs. som tørrede, svitsede eller stuvede.

Set på Torvet:
Friske røde bønner i bakker.
Polske kantareller i kurv á ca. 1 kg. Se tilbud.
Gule vandmeloner findes nu i sortimentet.
Tyske hindbær og kirsebær.
Danske blåbær.

Info
Priserne på grønne asparges er i øjeblikket utrolig høje pga. manglende tilførsel til Europa.