Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 28 2013

abrikos1Abrikos er gulorange stenfrugter fra abrikostræet, der stammer fra Centralasien, og som har været kendt i Kina i flere tusinde år. Abrikosen er kendt i Middelhavsområdet fra omkring Kristi tid.
Frugterne er saftige, omkring 3-4 cm i diameter og ligner små ferskener. Det tynde skind er fløjlsagtigt og nærmest håret som ferskenens. Smagen er sød og frisk. Abrikoskernen er en flad sten, hvis ene frø indeholder op til 50 % olie. Det gør at kernerne kan bruges som alternativ til mandler i produktion af marcipan.


Abrikosen indeholder blandt andet karotin, C-vitamin og jern. Friske abrikoser bør først og fremmest nydes friske. Frugten bør skylles før den spises, hvis skindet også skal fortæres. Den spises som en fersken. Abrikosen kan også blendes til en pulp, der er god at blande sammen med appelsinsaft. På denne måde giver abrikossmagen et rigtigt eksotisk præg, der ligger på linje med passionsfrugter, guava og mango.

Set på Torvet:

Nye tyske ribs 10×500 g.
Nye tyske stikkelsbær grønne 10×500

Info
Fra Peru kommer der hvide og grønne asparges fremadrettet, da sæsonon er slut for de europæiske.
Vi kan nu igen levere jævne danske kartofler, ny høst, i 15 kg. sække.

Vi ønsker alle vores kunder en rigtig god sommer.