Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 3 2013

Søde Kartofler
Søde kartofler er rodfrugter med aflang form. De stammer oprindelig fra Amerika, men har for længst fundet vej til Europa. Du finder ikke de søde kartofler på danske marker. Det er en tropisk plante, der kræver godt med varme. Den gul-orange søde kartoffel er en god kilde til A-vitaminer og den indeholder 3 gange så meget protein som almindelige kartofler.

Du kan bage søde kartofler hele eller lave fritter af dem. De er søde og nøddeagtige i smagen. De kan grilles, bages, dampes, dybsteges, moses til puré eller pandesteges. De kan også tilberedes som helt almindelig kartofler, men de har en kortere tilberedningstid. Ved kogning uden skræl forsvinder mange af de gode vitaminer og antioxidanter. Smage, som klæder den søde kartoffel er citron, hvidløg, kanel, ingefær, vanille, kokosmælk, ost, chili, chorizo, spidskommen og korianderfrø. Du kan servere retter med sød kartoffel til alt.  Fjerkræ, kød, fisk og skaldyr.
Set på torvet :
Italienske Sølvbeder
Bobby og Snitbønner fra Marokko