Vores webshop er desværre utilgængelig i øjeblikket og vi beklager denne fejl, prøv igen senere.

Uge 46 2012

Cox Orange:
Et af de mest berømte er Cox's Orange Pippin der stammer fra et frø af Ripston Pippin sået af en pensioneret brygger Richard Cox i Colnbrook i Buckinghamshire omkring 1825.

Fadersorten menes at være Blenheim Orange. Da den kom til Odense i 1867, og i 1920 var det den sort, der blev lavet flest træer af i danske Planteskoler. Den var i mange år den mest dyrkede sort her i landet, den bliver ikke så god i lande med varmere klima længere sydpå, selv om den godt kan lide en varm dansk sommer. Cox's Orange har fast, halvtørt og sødligt frugtkød med kraftig aroma. Det er et utroligt velsmagende spiseæble, men egner sig også fortrinligt til bagværk, desserter, salater mm. Cox Orange hører stadig til blandt de bedste æbler, der findes.
Set på torvet :
De første Franske Pink Lady Æbler er på lager nu.
Løventand salat fra Italien.
Se vores Julesortiment med  gran og træer pynt og lys med mere.